Què esmorzem? Com esmorzem? – Del L’equip de mestres CEIP Pare Jofre


Pares, mares, famílies:

Seguim amb el nostre projecte Bon profit!, en el qual anem a treballar sobre l’alimentació al llarg de tot els curs. Ja hem fet algunes activitats i ara ens hem centrat en el tema dels esmorzars. 

Hem estat arreplegant dades sobre els esmorzars que fan els xiquets/es, els que ofereix el centre, la quantitat, els embolcalls que utilitzem… I ara, amb tot eixa informació, volem treballar amb l’alumnat i amb vosaltres, les famílies, per tal de coordinar-nos en una proposta educativa consensuada dels esmorzars.

Què hem observat?
  • En general, els xiquets/es fan uns bons esmorzars: 
– els entrepans amb companatge són, amb diferència, l’esmorzar més habitual

– és molt infreqüent esmorzar brioxeria industrial 
-tampoc no és habitual l’abús de cremes de xocolata o semblants

 Tanmateix…

 – és molt inusual l’esmorzar de peix enllaunat (tonyina, besuc, sardina, anxoves)

– també és minoritari el consum de fruita.
A les gràfiques podeu observar aquestes dades.

  • La quantitat de l’esmorzar sol ser adequada.
En general, les dades mostren que els xiquets/es es queden satisfets amb la quantitat d’esmorzar que hi porten. 

Ara bé, encara que no és un percentatge molt important, cal fer notar:

 – hi ha alumnes que no porten esmorzar
 – d’altres en porten massa (penseu que dinen cap a les 13:30 h. i han esmorzat a penes fa 2 hores: és difícil que tinguen apetit a l’hora de dinar si se n’han fet un gran entrepà).

  • Hem de millorar els tipus d’embolcalls que utilitzem en els esmorzars.
Pareu compte en la gràfica i voreu com fem un ús abusiu dels embolcalls de paper-alumini. Hem de pensar en la quantitat i el tipus de residus que generem i hauríem de canviar hàbits per tal d’emprar embolcalls reutilitzables (portaviandes, bosses de tela, etc.). Recordeu que aquest és un objectiu que perseguim ja fa anys amb el nostre projecte mediambiental. 

Us fem una proposta
  1. Una bona alimentació, comença per un bon desdejuni.
  2. Continuem amb els bons esmorzars d’entrepans que fem, sense abusar de la quantitat.
  3. Incorporem la fruita al nostres esmorzars (bé com acompanyant, bé com a esmorzar únic). Per això, a l’escola, els dimecres esmorzem fruita.
  4. Hem d’incorporar també els entrepans de peix (tonyina, anxoves amb formatge, besuc…)
  5. L’oferta d’entrepans del centre s’ajustarà també a aquests criteris: dimecres oferirem fruita i dijous l’entrepà serà de tonyina.

Parleu d’aquest assumpte amb els vostres fills i filles. Nosaltres també ho treballarem a l’escola per tal d’educar i educar-nos en estils de vida saludables i en una bona educació alimentària.

 ¡bon profit!

L’equip de mestres

(Nota: Para consultar los gráficos por favor remitir al equipo de maestros)
Advertisements

One thought on “Què esmorzem? Com esmorzem? – Del L’equip de mestres CEIP Pare Jofre

  1. Retroenllaç: DESDEJUNIS SALUDABLES🍇 | AMPA Pare Jofré, El Puig. Valencia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s