RECORDEU – Educar en verd: un projecte per viure la sostenibilitat a l’escola. Hem de millorar els tipus d’embolcall.


Pensem que educar per a la sostenibilitat només pot fer-se des de l’exercici quotidià i consistent de les actituds i les conductes que la fan possible. I també creiem que l’entorn escolar és una font extraordinària de situacions d’aprenentatge per a la sostenibilitat. 
Per això aquest projecte vol educar en verd des de la quotidianitat: fent ús de l’anàlisi del que fem, de com ho fem i en quina mesura la nostra activitat ens acosta o ens allunya d’una bona educació mediambiental. [Más info…]

Hem de millorar els tipus d’embolcalls que utilitzem en els esmorzars.

Fem un ús abusiu dels embolcalls de paper-alumini. Hem de pensar en la quantitat i el tipus de residus que generem i hauríem de canviar hàbits per tal d’emprar embolcalls eutilitzables (portaviandes, bosses de tela, etc.). Recordeu que aquest és un objectiu que perseguim ja fa anys amb el nostre projecte mediambiental.
¿PORQUE CONTAMINA EL PAPEL DE ALUMINIO?
“El principal uso doméstico del aluminio es el alimentario cada año en España se sigan generando 15000 toneladas de residuos de aluminio, básicamente papel aluminio.
Como todo el mundo sabe, la producción de papel de aluminio es muy costosa energética y ambientalmente. (Por cada Kg de papel de aluminio se han generado 0,6 Kg de arcillas con metales pesados y 0,3 Kg de óxidos de azufre; además se habrán consumido 15 KWh, tres veces más que para el acero) Como en España se producen 60000 Tm de papel de aluminio al año, el coste energético es el aquivalente al de 250.000 familias.
¿Por qué es importante usar envoltorios reutilizables? 
Todavía vivimos inmersos en la cultura del “usar y tirar”, pero la alternativa al uso del aluminio para envolver bocadillos ya existe: los envoltorios reutilizables. Su uso supone un enorme ahorro de energía y evita el despilfarro de un recurso no renovable.
Las ventajas ambientales de estos envoltorios son evidentes pero también favorece nuestro bolsillo. En uno o dos meses están amortizados, y el ahorro en papel aluminio puede alcanzar unos 60 euros anuales para una familia media.
Es importante recordar también que la mayor parte de los residuos que se generan en los centros escolares, son bolas de papel de aluminio que niños, [niñas] y adolescentes arrojan fuera de las papeleras. El uso de envoltorios mejoraría la limpieza de los espacios públicos. “
 

Fuente: AMPA del Colegio Joaquín Costa de Monzón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.