Diverses normativas que s’han publicat durant aquesta setmana


1. Resolució Instruccions Inici de curs per a primer curs de Formació Professional Bàsica i segon curs de Programes de qualificació professional inicial. Complementa les instruccions per a Formació Professional.
 
2. Compensació de despeses d’escolarització en castellà: publicat en el BOE, el Reial decret estableix el procediment perquè les famílies a les quals no se’ls proporcione una plaça en “castellà” en l’escola pública, puguen sol·licitar el reemborsament de les despeses d’escolarització dels seus fills/es en centres privats. Des de FAPA-València volem posar de manifest el nostre desacord amb que es dediquen diners públics a finançar escolarització privada, en lloc de destinar tots els recursos disponibles a la millora de l’escola pública.
3. Es convoca també el programa experimental de tauletes digitals per als llibres de text, per a aquells centres que continuen amb el programa o que s’adherisquen per primera vegada.
4. Finalment, us enviem també la normativa per a l’actualització dels plans de convivència dels centres. En aquest Decret es determinen els continguts que hauran d’arreplegar els plans de convivència d’un centre: mesures de prevenció, procediments d’actuació (sempre diferenciant les conductes contràries a les normes de convivència d’aquelles considerades greument perjudicials per a la convivència), formació necessària, difusió i seguiment. La competència per a l’elaboració és de l’equip directiu, escoltat el consell escolar, però, segons l’article 6 l’aprovació és competència del Consell Escolar, a pesar que en les Instruccions d’Infantil, Primària i Secundària, es diu clarament que “el pla de convivència serà aprovat pel director o directora del centre i avaluat pel consell escolar”.
En els sis annexos que acompanyen al decret s’especifica el tractament per als següents temes:
• Assetjament i ciber assetjament
• Conductes que alteren la convivència de manera greu i reincident: insults, amenaces, agesiones, baralles i/o vandalisme (diferenciant l’actuació general de l’actuació quan els alumnes presenten problemes greus de conducta i/o transtorns)
• Maltractament infantil
• Violència de gènere
• Agressions al professorat
• Actuació respecte de les conductes que es produeixen fora del centre
• Model de comunicació al ministeri fiscal
ORDE 62/2014, de 28 de juliol, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’actualitza la normativa que regula l’elaboració dels plans de convivència en els centres educatius de la Comunitat Valenciana i s’establixen els protocols d’actuació i intervenció davant de supòsits de violència escolar.
RESOLUCIÓ de 24 de juliol de 2014, de la Direcció General de Centres i Personal Docent, de la Direcció General d’Innovació, Ordenació i Política Lingüística i de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyances de Règim Especial, per la qual es dicten instruccions sobre ordenació acadèmica i d’organització de l’activitat docent dels centres de la Comunitat Valenciana que durant el curs 2014-2015 impartisquen cicles formatius de Formació Professional Bàsica i els segons cursos dels programes de qualificació professional inicial.
cid:image001.jpg@01CF030A.2A651E60

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.