Les AMPAs aplaudeixen la sentència per retornar el dret a la decisió col·lectiva de l’alumnat.


Eva Grimaltos: ‘Els nostres fills i filles són ciutadans i ciutadanes que tenen dret a decidir col·lectivament si fan vaga o no’

Per a la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya, la sentència del Tribunal Suprem és molt positiva perquè retorna un dret fonamental a l’alumnat a partir de 3er de l’ESO fins al batxillerat que té un dret a la reunió i a decidir col·lectivament si fan o no vaga i a comunicar-ho a la Direcció del centre, tal i com ho reconeixia l’article 8 de la Llei Orgànica 8/1985 reguladora del Dret a l’Educació. 
Des de la Federació “considerem que els nostres fills i filles són ciutadans i ciutadanes amb capacitat per organitzar-se i decidir col·lectivament la inassistència a classe en senyal de protesta. “

Per això, a través d’aquesta sentència el que s’ha aconseguit és que a partir d’ara no assistir a classe un dia de vaga no tinga consideració de falta de conducta ni siga objecte de sanció quan haja estat resultat de l’exercici del dret de reunió de l’alumnat i de la decisió col·lectiva. 

És, per això, que el Tribunal Suprem “ens ha donat la raó i ha reconegut un dret fonamental als nostres fills i filles”, apunten. 

Com a portaveu de la Confederació Gonzalo Anaya, Eva Grimaltos ha destacat que “hem de recuperar l’escola democràtica i participativa que educa i forma una ciutadania crítica capaç de decidir i d’actuar de manera col·lectiva” i ha afegit que “en un dia com el de hui, el que la Conselleria d’Educació ha de fer és preguntar-se perquè ha legislat en contra de drets fonamentals dels nostres fills i filles que tenen dret a participar en la vida dels centres i a prendre decisions col·lectives”. 

Tindre l’alumnat el dret a decidir col·lectivament la no assistència a classe, no elimina la potestat de les mares, pares o tutors a decidir si els fills i filles fan o no vaga, individualment.
El que es reconeix és el dret a la reunió de l’alumnat per decidir col·lectivament la inassistència a classe en senyal de protesta sense que açò tinga repercussions. Cal recordar que en els darrers cursos s’han rebut queixes d’AMPA perquè als IES es programaven exàmens els dies de Vaga General en l’ensenyament; cosa que tenia repercussions directes per a l’alumnat que optava per fer vaga.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.