Campanya Tria Escola Pública


L’objectiu de la campanya és fer difusió dels valors de l’educació pública per aconseguir que les famílies matriculen els seus fills i filles en el sistema educatiu públic. Hem fet una exposició en positiu dels valors que té l’educació pública amb una definició.

Finalitat: Convèncer a les families a inscriure els seus fills I les seues filles en l’escola pública. 

Descripció: La Confederació Gonzalo Anaya pretén en aquesta campanya fer allò que no fa el govern de la Generalitat que es destacar els aspectes que diferencien i son exclusius de l’escola pública. L’Administració mai parla en positiu de l’escola pública i sembla que hagut interés en convertir l’escola en un focus de conflictes entre famílies, docents i diverses administracions. Lluny d’açò nosaltres proposem els valors de l’escola pública: 
+OBERTA. On tots i totes tenim cabuda, tots i totes podem estar sense cap tipus de discriminació.
+INTEGRADORA. L’ integració és la base del respecte als demes i a nosaltres mateixos. 
+ACOLLIDORA. Es té en compte allò que és més beneficiós per l’alumne i amb docents qualificats. Els entorns educatius han de ser segurs i saludables, protegir els infants, comptar amb professorat qualificats, materials adequats i reunir unes condicions físiques, emocionals i socials que promouuen l’aprenentatge. 
+PARTICIPATIVA. Les famílies participem activament de la vida del centre escolar, de les decisions del Consell Consell Escolar. Les AMPA dinamitzen la vida de la escola i promouen la participació de les famílies com a valor essencial en l’educació.
+PROPERA: La escola com a vertebradora del teixit social del barri i de l’entorn. Ens relacionem, nosaltres i els nostres fills en l’escola i fora de ella en la resta de les famílies i en el barri.
+CRÍTICA. On la reflexió ajuda a la presa de decisions i la resolució de conflictes.
+PLURAL. La diversitat enriqueix a l’Escola Pública com un valor afegit a l’educació dels nostres fills. La diversitat és la resposta a una societat cada vegada més plural. 
+EQUITATIVA. En la que se li done a cada alumne el que necessita en funció de les seues capacitats i de les seues necessitats.
+GRATUÏTA. L’única que garanteix la gratuïtat de l’ensenyament. Les famílies de la pública no pagues dues vegades.
EN VALENCIÀ. Sols l’Escola Pública garanteix l’ensenyament en València.
—————————————————————————————————————
Volem dir a les famílies que l’educació és un dret bàsic i l’escola és servei públic, l’escola no és un mercat per això no es pot desregular i desplanificar en base a un concepte de demanda “social”, que ens porta a engany. La demanda social és altra cosa. La definim com tot allò que volen les famílies per millorar els seus centres. 
A més volem dir que els efectes de les polítiques educatives que han impulsat la privatització de l’ensenyament, ha significat un trasbals de l’alumnes cap als centres concertats; cosa que evidencia que la política d’escolarització sols ha servit per assegurar una volum d’alumnes als centres privats sufragats amb fons publics.
A més d’assegurar el negoci per als concerts, la política d’escolarització ens ha portat conseqüències nefastes per al sistema educatiu públic. Les families ens sentim utilitzades o estafades amb la falsa llibertat d’elecció de centre i la zona única decretada en la nova admissió per la Conselleria d’Educació. Sols ens ha portat majors desequilibris. 
Considerem necessari derogar el Decret d’Admissió d’alumnes així com les normatives que el desenvolupen per dissenyar una nou sistema d’admissió que tinga en compte la planificació educativa municipal i, al mateix temps, delegue en les Comissions Municipal d’Escolarització.

Confederació Gonzalo Anaya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.