Proposta de mesures de modificació de l’aplicació de la Lomce al sistema educatiu valencià per al curs 2015-2016


[…]

Proposta de mesures de modificació de l’aplicació de la Lomce al sistema educatiu valencià per al curs 2015-2016
-Iniciar la tramitació d’un Decret de modificació amb una Declaració d’urgència al Ple del Consell del 17 de juliol.
-Posar a l’abast dels centres d’Infantil i Primària la possibilitat d’ampliar les classes de 45 a 60 minuts si ho consideren. Esta mesura és també una recomanació, donats els resultats negatius de les sessions de 45 minuts del curs passat.
-Modificació de la Coordinació docent a les escoles per a recuperar una millor comunicació entre el professorat amb les reunions de coordinació docents que es consideren necessàries.
-Reduir les proves diagnòstiques a les establides per la Lomce. L’anterior Administració educativa les havia ampliades. Es considera que estes proves no detecten els problemes reals per a facilitar les eines necessàries de millora de la qualitat educativa dels centres.
-Xoc contra el fracàs escolar a Secundària. Els Programes de millora de l’aprenentatge i el rendiment (PEMAR) detallats a la Lomce per a l’alumnat amb dificultats d’aprenentatge no tenen continuïtat en 4t de l’ESO. S’està estudiant la concreció dels programes necessaris per al curs 2016-2017 en 4t de l’ESO i que aquest alumnat no perda el tractament educatiu específic.
-Ampliació horària de les assignatures troncals específiques de 1r de Batxillerat per a garantir una millor base de coneixement d’àrees fonamentals per a garantir que l’alumnat tinga una bona preparació per al seu accés a l’educació superior. Es proposa que les assignatures troncals s’incrementen en una hora lectiva a la setmana i es passe de 3 a 4 hores setmanals. No afecta la matriculació de l’alumnat ni de forma genèrica a les plantilles dels centres.
Notícies completa en:

Vicent Marzà: ‘La nostra aspiració és aconseguir la derogació de la LOMCE’

El conseller exposa als equips directius dels centres mesures concretes per a minimitzar l’aplicació de la llei per al pròxim cur


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.