L’ordre sobre Xarxa Llibres


Ha eixit publicada hui en el DOGV la publicació de l’ordre sobre Xarxa Llibres.


En la web de Xarxa Llibres diuen que la gestió dels pagaments mitjançant cada ajuntament serà a partir de l’1 de desembre (en l’ordre no posa cap data) http://www.cece.gva.es/xarxallibres/inicio.htm
Publicada l’ordre que regula les bases per a fer efectiu el programa de gratuïtat dels llibres de text
L’Ordre especifica els criteris per als Ajuntament que vullguen adherir-se en el programa Xarxa Llibres i també especifica quin tipus de justificants s’han de presentar per a rebre els 200 € per participar en el programa. Et fem una guía-resum de l’ordre en els punts més interessants. 
Hui s’ha publicat al DOCV l’odre que regula les bases per a fer efectiu el programa de gratuïtat dels llibres de text 
Objectiu: El programa estarà dirigit a la creació d’un banc de llibres, en cada localitat, per a l’alumnat escolaritzat en centres públics i centres privats concertats que cursen Ensenyament Obligatori o Formació Professional Bàsica a la Comunitat Valenciana per al curs escolar 2015-2016. 
Els llibres que formaran part del banc de llibres romandran, una vegada finalitzat el curs escolar, als centres on estiga escolaritzat l’alumnat durant aquest curs i formaran part del banc de llibres per a ser utilitzats per un altre alumnat els anys següents 
Quí tindrà dret a beneficiar-se del banc de llibres en els cursos posteriors? 
El programa està dirigit a l’alumnat d’Educació Especial, Educació Obligatòria i Formació Professional Bàsica dels centres públics i centres privats concertats de la Comunitat Valenciana. 
Per a ser beneficiari dels bancs de llibres en els propers cursos, s’haurà de lliurar els llibres de text i altres materials curriculars (sempre en bon estat) al finalitzar este curs escolar. 
Quin tipus de material es finançaran? 
 • Llibres de text en format imprés. 
 • Llibres de text digitals susceptibles de ser reutilitzats.
 • Material curricular destinat a ser utilitzar per l’alumnat, que duu a terme el currículum que estableix la normativa vigent de la Comunitat Valenciana. Quin import total rebré pels meus llibres? La quantia individual per alumne/a que participe en el programa per a la gratuïtat de llibres de text i material curricular serà com a màxim de 200 euros que es distribuiràn en dues fases: 

Primera Fase: L’ajuntament abonarà a cada alumne un total de 100 €, en concepte de compra de llibres de text o altres materials curriculars quan les mares/pares o tutors legals al presentar el justificant de compra. Si la despesa es menor de 100 euros, únicament s’abonarà la quantia pel valor justificat 

Segona Fase. Al entregar els llibres en bon estat al finalitzar el curs, s’abonarà la quantia restant fins al màxim de 200 euros de l’ajuda total per cada alumne 
Quina documentació he de presentar? 
La documentació s’ha de presentar en l’Ajuntament on l’alumne està empadronat, independentment de que estiga matriculat en un centre d’altra localitatl. 
Si la compra es individual 
Justificants de compra o còpia confrontada de la factura per compres de llibres de text i altre material curricular per al curs corresponent. Este justificant ha de contindre com a mínim les següents dades: 
 • NIF/CIF del proveïdor, 
 • Núm. de factura 
 • Data 
 • Adreça 
 • Relació nominal dels productes adquirits – Preu 
Si la compra s’ha fet mitjançant un AMPA
Esta presentarà la factura o factures globals de la empresa proveïdora en tots els municipis on estiguen empadronats els seus socis. A més, l’AMPA emetrà un document justificatiu individualitzat amb les següents dades: 
 • Dades de l’alumne/a 
 • Import 
 • Relació de llibres adquirits 
 • Dades de la factura o factures globals en les quals estan inclosos (segons el model que serà facilitat per l’Administració).
Com es constituirà el banc de llibres? 
El banc de llibres i altres materials curriculars es crearà mitjançant la compra, per part dels ajuntaments o entitats locals menors, dels llibres als pares/mares o tutors legals de l’alumnat d’Educació Obligatòria i Formació Professional Bàsica, empadronat al municipi, que curse els estudis en centres públics i centres privats concertats de la Comunitat Valenciana.
Una vegada finalitzat el curs escolar corresponent, les mares i pares o tutors legals de l’alumnat lliuraran, al centre on l’alumnat curse els estudis, els llibres de text i altres materials curriculars, els quals formaran part del banc de llibres i podran ser utilitzats per altres alumnes en els cursos posteriors. 
Els llibres hauran d’estar en bon estat de conservació per al seu ús futur i no tindre senyals de deteriorament. 
Els llibres seran propietat de la Administració local que ha participat en este programa i seran custodiats i gestionats pels centres educatius corresponents. 
FAPA-Valencia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.