FAPA-València demana a Educació que aclarisca els dubtes sobre la jornada continuada


A més, també volen que es garantisca que les famílies puguen votar als seus centres si estan d’acord o no amb la modificació de la jornada lectiva

Pares i mares de l’escola pública demanen que la Conselleria d’Educació concrete qui es farà càrrec de les activitats extraescolars una vegada finalitzen les classes, perquè les AMPA les ofereixen a partir de les 17.00h per a conciliar la vida laboral i escolar de les famílies.
La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de València, que estarà aquest dijous present en la mesa de pares i mares mitjançant la Confederació Gonzalo Anaya, demana que l’administració aclarisca diversos dubtes que s’han generat respecte del projecte d’orde de jornada escolar. Per exemple, qui ha d’assumir el cost d’oferir activitats extraescolars debades i en quin horari. També, si la Conselleria disposarà de professorat als centres per la vesprada si es concentra l’horari de classes al matí.


Així mateix, la federació considera que estem davant d’un canvi d’horari que es pot generalitzar al sistema educatiu i, per tant, ha de ser resultat d’un debat profund en la comunitat educativa, atenent al resultat d’estudis científics que, tot siga dit, a nivell general no avalen l’aplicació de la jornada intensiva argumentant criteris pedagògics.

Segons explica FAPA-València, al seu comunicat, a nivell pedagògic “es desconeixen els resultats de l’experiència pilot d’implantació de la jornada intensiva en determinats centres públics per part de l’anterior govern, el que si sabem és que s’han incrementant les despeses educatives i les desigualtats”.

Consens i debat

La federació demana a la Conselleria que tinga present, per damunt de tot, l’opinió dels pares i mares d’alumnes i, per això, demana transparència i que es garantisca que les famílies puguen votar als seus centres si estan d’acord o no amb la modificació de la jornada lectiva. “Són els nostres fills i filles als què els afectarà el possible canvi d’horari escolar durant el seu procés d’aprenentatge, que és el més important”, subratlla Eva Grimaltos, presidenta de FAPA-València.

Més noticies:
http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20160309/40317933745/fapa-valencia-pide-a-educacion-que-aclare-dudas-sobre-la-jornada-continuada.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.