Posada en marxa de la jornada continua sense finançament garantit


La Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya critica la posada en marxa de la jornada continua sense finançament garantit

 

  • La organització demana que s’assegure que no es perjudica a les famílies més desfavorides.
  • Representants de la Confederació Gonzalo Anaya d’AMPA de la Comunitat Valenciana han estat presents en la Mesa de Pares celebrada en Conselleria per a debatre sobre el Projecte d’Ordre sobre la jornada continua. La principal reticència manifestada és la falta d’un sistema de finançament garantit per a les activitats extraescolars en tots els centres, que no faça dependre la implantació de la jornada de la disponibilitat de fons municipals, ja que s’establiria una discriminació entre municipis.
La Confederació considera prioritari que es garantisca que la jornada no perjudica a les famílies més desfavorides des del punt de vista social i econòmic, per la qual cosa ha de garantir-se el menjador, el transport i les extraescolars gratuïtes. Quant al menjador, té dubtes de què passarà si la reducció de comensals per la compactació d’horaris el convertix en deficitari i no accepta que la solució passe per compartir instal·lacions entre centres. Així mateix, ve molt reduït l’horari de 14 a 15 per a este servici, ja que s’impossibilitaria fer més d’un torn on siga necessari. També creu que la normativa ha de ser més flexible quant a la eixida de l’alumnat, de forma que es puga triar si s‘abandona el centre després del dinar o a les 17 h.
Les extraescolars tampoc ha d’estar condicionada al número d’alumnes que les vulguen realitzar i han de ser gratuïtes per a tots els alumnes, independentment de que usen o no el menjador.
Els representants de les AMPA creuen que el projecte es presenta amb precipitació i demanen conèixer els resultats de la implantació de la jornada continua de forma experimental, així com altres estudis nacionals i internacionals als quals al·ludix l’administració. També es queixen que no s’ha obert un procés de debat previ a la presentació del esborrany de l’Ordre.
Per una altra banda, pensen que l’aprovació del canvi de jornada en juny, com diu l’esborrany de l’Ordre, suposa que les famílies matricularien als seus fills en els centres sense saber quin horari tindrien, la qual és inadmissible per a poder planificar la conciliació.
Així mateix, la Gonzalo Anaya suport que les votacions es realitzen per una majoria suficientment qualificada i que els projectes siguen avaluats per la comunitat educativa i la Conselleria i que siguen reversibles a curt termini.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.