Resum de la mesa de mares i pares que es va celebrar ahir a la Conselleria d’Educació en la què FAPA-València està representada mitjançant la Confederació Gonzalo Anaya.


Resum de la mesa de mares i pares que es va celebrar ahir a la Conselleria d’Educació en la què FAPA-València està representada mitjançant la Confederació Gonzalo Anaya.

Resum reunió Mesa de Mares i Pares 10-3-16 sobre Odre Excepcions a la Jornada Escolar Ordinària 

 

Hem assistit les 3 confederacions del País Valencià.

La Confederació Gonzalo Anaya hem expressat que aquest no és un tema prioritari quan hi ha molts altres temes a debatre i solucionar després de tants anys de polítiques ultraconservadores i neoliberals que han destrossat el sistema d’ensenyament públic. Cal pensar primer en el model de sistema que volem construir abans de desenvolupar aquests tipus de qüestions i hem comentat quina és la nostra aposta. La prioritat està a qüestions bàsiques com les infraestructures o l’enderrocament de la LOMQE.

Nogensmenys, hem criticat la urgència de la convocatòria i el fet que no s’haja fet un debat previ amb tota la comunitat educativa per generar l’ordre, tal com els vam demanar a la reunió que vam mantenir amb el Secretari Autonòmic (SA) i el Conseller. També hem palesat la nostra preocupació perquè no es produisquen discriminacions a l’hora de la seua aplicació i sobretot en la gent més necessitada. Hem reconegut l’esforç fet per elaborar un text normatiu bastant treballat, però pensem que és una mesura precipitada.
També els hem demanat l’estudi que han fet de l’aplicació de jornada intensiva experimental, que ens han comentat que ens passaran aviat.
El SA, Miquel Soler, ens ha comentat que la norma general és la jornada que està fins ara, la partida, i que aquesta ordre és per regular les peticions d’un altre tipus d’horari, que potser, entre altres, concentrar les classes al matí, però ha insistit en què són els casos excepcionals. De fet, a l’ordre i com es veu, es regula que aquest canvi vaja acompanyat de tot un projecte docent adequat, auto-avaluable i reversible. Passa per molts filtres i des del municipi a la gran majoria de la comunitat educativa ha d’estar ben convençuda i ha de treballar en un pla que tinga com a objectiu una millora efectiva i amb uns criteris d’igualtat, promoció de valors i normalització que s’haurà de testar que funciona.
Han assolit el compromís d’obrir un debat per a la millora de l’ordre per al curs següent.
També ha comentat que respon a un compromís assolit a la demanda d’algunes localitats d’Alacant que demanaven poder implantar aquesta modalitat.
Després hem repassat amb el DG de Política Educativa, Jaume Fullana, cadascun dels aspectes, sempre insistit que són casos excepcionals, i ens ha resolt alguns dubtes, com que el mateix pla que plantegen els centres ha de fer la proposta de com finançar les activitats extraescolars, que aquestes activitats han de ser de millora de l’educació, que no els semblava bé allargar l’hora d’acabada del menjador més enllà de les 15h, que estudiaran el tema del transport que només és a les 17h, i tot allò que hem pogut anar mirant i que ens han fet arribar les companyes i companys que han tingut temps de fer una ullada… Si teniu dubtes sobre alguna qüestió en concret ens pregunteu.
Màrius J. Fullana i Alfonso. Representant de FAPA-València en la Confederació Gonzalo Anaya i com a tal de la Mesa de Mares i Pares.

____________________________________________

Resumen reunión Mesa de Madres y Padres 10‐3‐16 sobre Orden Excepciones a la Jornada Escolar Ordinària 

Hemos asistido las 3 confederaciones del País Valenciano.

La Confederación Gonzalo Anaya hemos expresado que este no es un tema prioritario cuando hay otros muchos temas a debatir y solucionar después de tantos años de políticas ultraconservadoras y neoliberales que han destrozado el sistema de enseñanza pública. Hay que pensar primero en el modelo de sistema que queremos construir antes de desarrollar estos tipos de cuestiones y hemos comentado cuál es nuestra apuesta. La prioridad está a cuestiones básicas como las infraestructuras o el derribo de la LOMQE.

Sin embargo, hemos criticado la urgencia de la convocatoria y el hecho que no se haya hecho un debate previo con toda la comunidad educativa para generar la orden, tal como los pedimos a la reunión que mantuvimos con el Secretario Autonómico (SA) y el Consejero. También hemos patentizado nuestra preocupación para que no se produzcan discriminaciones a la hora de su aplicación y sobre todo en la gente más necesitada. Hemos reconocido el esfuerzo hecho para elaborar un texto normativo bastante trabajado, pero pensamos que es una medida apresurada.

También les hemos pedido el estudio que han hecho de la aplicación de jornada intensiva experimental, que nos han comentado que nos pasarán pronto.

El SA, Miquel Soler, nos ha comentado que la norma general es la jornada que está hasta ahora, la partida, y que esta orden es para regular las peticiones de otro tipo de horario, que quizás, entre otros, concentrar las clases por la mañana, pero ha insistido en que son los casos excepcionales. De hecho, en la orden y cómo se ve, se regula que este cambio vaya acompañado de todo un proyecto docente adecuado, auto‐evaluable y reversible. Pasa por muchos filtros y desde el municipio a la gran mayoría de la comunidad educativa tiene que estar muy convencida y tiene que trabajar en un plan que tenga como objetivo una mejora efectiva y con unos criterios de igualdad, promoción de valores y normalización que se tendrá que testar que funciona.

Han logrado el compromiso de abrir un debate para la mejora de la orden para el curso siguiente.

También ha comentado que responde a un compromiso logrado a la demanda de algunas localidades de Alicante que pedían poder implantar esta modalidad.

Después hemos repasado con el DG de Política Educativa, Jaume Fullana, cada uno de los aspectos, siempre insistiendo  que son casos excepcionales, y nos ha resuelto algunas dudas, como que el mismo plan que plantean los centros tiene que hacer la propuesta de como financiar las actividades extraescolares, que estas actividades tienen que ser de mejora de la educación, que no les parecía bien alargar la hora de finalización del comedor más allá de las 15h, que estudiarán el tema del transporte que sólo es a las 17h, y todo aquello que hemos podido ir mirando y que nos han hecho llegar las compañeras y compañeros que han tenido tiempo de dar un vistazo… Si tenéis dudas sobre alguna cuestión en concreto nos preguntáis.

Màrius J. Fullana y Alfonso. Representante de FAPA‐Valencia en la Confederación Gonzalo Anaya y como tal de la Mesa de Madres y Padres.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s