La Trobadas de Plataformes comarcales per l´ensenyament públic planteja mobilitzacions en defensa de la l´educación pública


S’han acordat accions concretes contra la LOMCE i les revàlides

La Trobada de Plataformes Comarcals per l’Ensenyament Públic s’ha reunit dissabte 1 d’octubre al Col·legi Públic Ciutat de Cremona d’Alaquàs per tel de tractar la situació actual de l’ensenyament públic.

Els temes tractats han estat el decret de plurilingüisme, diverses propostes de mobilització contra les revàlides i la LOMCE, la necessitat d’un pla d’estabilitat del professorat interí i de les plantilles dels centres, la creació d’un espai d’encontre i participació de la comunitat educativa amb la Conselleria d’Educació per tal de definir el model d’educació que volem i, particularment, de la llei valenciana d’educació que ha anunciat el Govern Valencià, així com la necessitat de crear una conscienciació sobre una sèrie de temes cabdals com són la situació de les persones refugiades, l’auge del militarisme, les desigualtats socials, etc.

Sobre el decret de prurilingüisme es rebutja el model proposat per la Conselleria d’Educació ja que no garanteix el dret de l’alumnat a conèixer el valencià en igualtat de condicions que el castellà. Per  a la Trobada de Plataformes Comarcals l’únic model que garanteix el coneixement d’ambdós idiomes oficials i permet introduir un tercer i quart idioma és el model d’ensenyament en valencià. A més, és incompatible garantir aquest dret si es manté l’exempció de l’assignatura de valencià en les comarques castellanoparlants.

En quant a la LOMCE i les revàlides, s’ha acordat fer una campanya informativa i de denúncia. Animem a la comunitat educativa de tots els centres i àmbits educatius a realitzar una jornada de lluita contra la LOMCE i les revàlides i en defensa d’una educació pública, integradora i transformadora entre els dies 8, 9 i 10 de novembre, mitjançant xerrades, tancaments, i actes de visualització del rebuig.

A més, la Trobada de Plataformes Comarcals dóna suport i anima a tota la comunitat educativa a les mobilitzacions ja convocades:

-Divendres 7 d’octubre a València a les 15.30h, concentració convocada per Xarxa d’Instituts Valencians demanat la paralització de les revàlides i la LOMQE

-26 d’octubre, vaga estudiantil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.