Els estudiants demanen a València la fi de les revàlides


Amb pancartes, xiulets i una asseguda enfront de la seu de la Delegació del Govern a València, més d’un miler d’estudiants de batxiller de 28 centres de la Comunitat Valenciana han reivindicat aquesta tarda la derogació del decret que regula els exàmens de revàlida, unes proves que, asseguren, solament porten “incertesa”.
[…] Més en

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2016/10/07/estudiantes-piden-incertidumbre-revalidas/1476709.html

Centenars d’estudiants protesten a València contra la ‘revàlida’ de Batxillerat

L’STEPV ha donat suport a la protesta contra aquesta prova avaluatòria que preveu la LOMCE i encara no s’ha definit tot i que el curs ja ha començat

Diversos centenars d’estudiants de secundària, amb el suport de desenes de professors, diversos sindicats i representants polítics -500 segons la Policia i més de 1.000 segons els convocants- s’han concentrat aquest divendres a València davant la Delegació del Govern, convocats per la Xarxa d’Instituts Valencians, per a protestar sobre l’avaluació final de Batxillerat -la coneguda com a ‘revàlida’- que preveu la C i que encara no s’ha definit amb el curs iniciat. “No sabem res i els professors tampoc: Què passarà amb nosaltres?”, s’han preguntat els alumnes, que han criticat la situació d’“ansietat i indefinició” que pateixen.

Com a proposta per solucionar aquest problema el col·lectiu d’estudiants reclama mantenir la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) al final d’aquest any educatiu 2016-2017 i exigeixen una nova llei educativa que substituïsca la LOMCE.

Pancartes

Els estudiants portaven pancartes amb lemes com ‘Educació sense valors: societat sense futur’, ‘No solament els rics volen estudiar’, ‘Quan la injustícia es fa llei la revolta és un dret’, ‘Ens han llevat tant que acabaran llevant-nos la por’ o ‘Wert: menys bous i més educació’, acompanyades de xiulades, crits de ‘No a la LOMCE’ i llapis gegants.

Xarxa d’Instituts Valencians

La iniciativa va sorgir fa unes setmanes de part de la recentment constituïda Xarxa d’Instituts Valencians, una plataforma integrada per 28 centres de secundària públics i concertats de les demarcacions de València i Castelló.

La seua intenció és continuar amb les reivindicacions en les pròximes setmanes i sumar forces d’altres comunitats autònomes. “No pararem”, ha manifestat una de les joves, Maria, que ha destacat que aquesta setmana la protesta va arribar a ser quart ‘trending topic’ en Twitter a nivell estatal i primer en la capital del Túria i a Barcelona, i ha avançat contactes de la Xarxa amb centres de Madrid, Catalunya i Galícia.

La revalida

Sobre la ‘revàlida’, la mateixa estudiant ha denunciat que els alumnes que acaben enguany el Batxillerat “no saben res, ni el tipus d’examen ni preguntes”, la qual cosa els genera “una situació d’ansietat i d’indefinició. Per açò, ha expressat que els 28 instituts reclamen “que es mantinga l’actual Selectivitat” perquè, ha criticat, “no es pot deixar la prova en l’aire i ‘ja us apanyeu'” i “no han comptat amb l’opinió dels alumnes ni la dels pares: és una llei de ‘perquè jo ho dic i ja està'”.

Els mestres segueixen el model de la PAU

En la mateixa línia, una professora de Valencià de Batxillerat de l’Alcúdia (Ribera Alta) ha denunciat que les ‘revàlides’ són unes proves “externes” que no han comptat “per a res” amb l’opinió dels docents que estan “dia a dia amb els alumnes”. A més, arran del desconeixement de la prova, la professora explica que està “angoixada: he començat el curs fent el que crec que he de fer i donant una visió de conjunt de l’assignatura”, ha explicat, per a lamentar que no li queda “una altra alternativa” que seguir el model de la PAU “entre cometes”.

A la concentració també ha acudit la secretària d’Educació del PSPV, Inmaculada Sánchez, que ha criticat la “indefinició brutal” del model proposat pel Govern espanyol i ha advertit que, aquest curs, els estudiants “s’han matriculat d’assignatures que no saben si s’examinaran”.També ha donat suport a prorrogar la Selectivitat “almenys” un curs.

Derogació de la LOMQ

Aquesta acció, que també ha tingut el suport de desenes de professors, diversos sindicats i representants polítics, comptava entre ells amb l’STEPV del qual han acudit diversos delegats del sindicat que s’han sumat a la concentració, perquè consideren, tal com afirmen en un comunicat, que aquestes proves, a més de sotmetre a un estrés innecessari el professorat, però especialment, l’alumnat, serveixen per a determinar el futur de l’alumnat, ja que si no es superen en ESO i Batxillerat, es tanca la possibilitat de continuar els estudis posteriorment, encara que s’haja obtingut un resultat positiu en les avaluacions dels cursos en què s’apliquen les revàlides. D’aquesta manera, se segrega l’alumnat per rendiment escolar i s’atempta contra el principi de la igualtat d’oportunitats.

Per aquest i altres motius, també des de l’STEPV reclamen la derogació de la LOMCE, que regula les revàlides. Mentrestant, STEPV donarà suport a totes les accions per a minimitzar, esquivar o inaplicar la LOMCE en el sistema educatiu i, entre altres coses, les revàlides.

“Insubmissió davant les proves”

Des de la Federació d’associacions de mares i pares d’alumnes de la demarcació de València (FAPA-València), la secretària general, Ester Concepción, ha apuntat que la LOMCE és “una forma més de fer guetos i separar els que valen dels que no”, per la qual cosa ha urgit a “paralitzar ja” la llei i ha esbossat que “podria valorar-se el tema de la insubmissió davant les proves”

“Un pacte que blinde l’educació passe el que passe”

Per part dels sindicats, el portaveu de la Federació d’Ensenyament de CCOO PV, Pau Díaz, ha coincidit que la ‘revàlida’ tant “obstaculitza” els alumnes com “qüestiona el treball dels docents”, ha advocat per “espentar” davant la situació actual d”‘impass'” del Govern en funcions per a reclamar “un pacte que blinde l’educació passe el que passe”.

26 d’octubre, vaga general

Per la seua banda, el Sindicat d’Estudiants ha advertit que “aquest és només un primer pas i el pròxim serà la vaga general d’estudiants, mares i pares que el Sindicat d’Estudiants, al costat de la CEAPA, convocada per al 26 d’octubre, i a la qual cridem a participar als sindicats de docents”. “Necessitem un clam en el carrer, en els principals carrers de tots els punts de l’Estat, per a dir revàlides no, LOMCE no, retallades no!”, expressa aquest col·lectiu.

http://www.laveupv.com/noticia/22497/diversos-centenars-destudiants-protesten-a-valencia-contra-la-revalida-de-batxillerat?id_butlleti_enviar=1465&utm_source=butlleti_article&utm_medium=butlleti&utm_campaign=diversos-centenars-destudiants-protesten-a-valencia-contra-la-revalida-de-batxillerat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.