Les Ampes rebutgen que una empresa accedisca a les dades de les famílies que demanen beques


Soler garantix la confidencialitat del tractament de les sol·licituds d’ajudes i assegura que Educació recorre a treballadors externs «des de 2005»

Rafel Montaner València 06.04.2018 | 01:20

Puig, Marzà y Soler, en el comedor del CEIP Cremona de Alaquàs.

 
Puig, Marzà i Soler, en el menjador del CEIP Cremona d’Alaquàs.EFE
 

«A les famílies ens preocupa molt que les nostres dades personals els tinga una empresa privadaencara que estiga obligada a complir la Llei de Protecció de Dades», advertix Màrius Fullana, president de la Federació d’Associacions de Mares i Pares (Fampa) de la província de València, la principal federació de l’escola pública amb més de 600 Ampa associades. Esta és la reacció de Fampa-València a la informació publicada ahir per Levante-EMV que una empresa externa tractarà dades confidencials de les més de 250.000 famílies valencianes que cada curs sol·liciten la beca de menjador i transport que convoca la Generalitat així com també de les ajudes anuals a l’alumnat d’Educació Especial i al de Batxillerat i FP que concedix el Ministeri d’Educació però tramita el departament del conseller Vicent Marzà.

La Conselleria d’Educació ha tret a concurs públic per 856.537,66 euros el servici de revisió, control i justificació de les sol·licituds de beques durant els pròxims 24 mesos. Fampa València rebutja esta externalització. «Defenem els servicis públics i este és un més. Si la conselleria necessita més plantilla per a gestionar les beques hauria de contractar gent directament, no privatitzar el servici», assenyala Fullana.

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, assegura que este recurs a empreses privades per a «bàsicament gravar les dades de les sol·licituds de beques» ho fa la conselleria «des de 2005». Esta és la primera vegada que ho licita el tàndem Compromís-PSPV al capdavant de la conselleria, doncs l’últim concurs públic data de 2014. Les cinc licitacions realitzades han sigut sempre per dos anys més altres dos de pròrroga.

Soler justifica la necessitat de recórrer a personal extern «davant la falta de personal». «Amb el personal estructural de la conselleria no tenim suficient per a atendre l’acumulació de tasques que generen les beques, per la qual cosa necessitem reforços temporals», afig.

El pic de demanda que suposa tractar en tres mesos les 250.000 sol·licituds de beques que s’esperen enguany «amb personal propi no es pot afrontar ni ací, ni en cap lloc», subratlla Soler assenyalant que altres autonomies com Andalusia i Extremadura també contracten empreses externes per acumulació de tasques.

Soler explica que per a atendre estos pics de treball la conselleria té dos vies: «contractar personal per borsa de treball, si hi ha, com ja vam fer durant tres mesos per a gestionar els chequelibros del programa de gratuïtat de llibres de text XarxaLlibres, o licitar amb una empresa dits treballs». «Els dos procediments són igual de vàlids, doncs tots dos són públics», destaca. Preguntat per què no recorre a la borsa en lloc d’externalitzar el servici, Soler respon: «Si volem incrementar les beques, no podem deixar de fer-ho».

«Es limiten a gravar dades»

El número 2 de la conselleria nega que la licitació siga una privatització de la gestió de les beques: «cap dels treballadors de l’empresa fa tasques de funcionari ni barema sol·licituds, es limiten a gravar les dades de les instàncies baix els ordes del funcionari».

Sobre l’accés a les dades personals de les famílies, Soler garantix la confidencialitat de les mateixes: «l’empresa adjudicatària no accedix a cap llistat de dades ni es porta les sol·licituds de beques. Els seus treballadors van a les Direccions territorials d’Educació i introduïxen en els ordinadors de la conselleria les dades de les sol·licituds de beques, que en cap moment ixen fora». «Estan obligats per contracte -insistix- a respectar la confidencialitat de les dades i, si no ho fan, s’arrisquen a una sanció molt forta».

http://val.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2018/04/06/ampa-rechazan-empresa-acceda-datos/1700471.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.