Estos són els col·legis que votaran la jornada escolar intensiva el 25 d’abril


Solament cinc centres concertats demanen passar el pròxim curs a l’horari que concentra totes les classes de 9 a 14 hores

Rafel Montaner València 11.04.2018 | 17:07

La Conselleria d’Educació ha autoritzat que dimecres que ve 25 d’abril un total de 162 col·legisd’Infantil i Primària convoquen a les famílies dels seus alumnes perquè voten l’horari escolar dels pròxims tres cursos. Solament cinc d’estos col·legis són concertats, amb el que la jornada intensiva que concentra les cinc hores diàries de classe de 9 a 14 hores seguix sent una aposta majoritària de l’escola pública mentre que els col·legis privats sostinguts amb fons públics preferixen el tradicional horari partit de demà i vesprada.

Este curs ja compten amb jornada contínua 522 dels 1.337 col·legis d’Infantil i Primària de la Comunitat Valenciana, el 39 %, però el repartiment és molt desigual tant per tipus de centre com per províncies. Des que el departament del conseller Vicent Marzà va obrir la porta a la jornada contínua en 2016 més de la mitat de col·legis públics han adoptat este horari prèvia aprovació de la majoria dels pares i mares d’alumnes. Així, este curs 2017-18 són 504 dels 956 col·legis i escoles infantils públiques (el 53 %) els que han incorporat la jornada contínua. Tanmateix, en l’escola concertada la jornada contínua seguix sent marginal amb sol 14 de 381 col·legis, no arriba al 4 %.

Per províncies, Alacant és un clam en favor de la jornada intensiva amb el 73 % de col·legis que ja estan en este horari, 341 de 468. A Castelló i València esta opció encara és marginal. En el nord de la Comunitat prop d’un de cada quatre col·legis (24%) té jornada contínua, 44 de 180. A València són encara un de cada cinc col·legis (20 %), amb 137 de 689.

Amb les votacions autoritzades ara per la conselleria, després d’aprovar els projectes presentats, la major expansió de la jornada intensiva es donarà a València amb 135 col·legis que demanen este horari, solament un d’ells concertats. En les eleccions del passat curs els pares van aprovar el nou horari matinal en dos de cada tres col·legis en els quals conselleria va autoritzar les votacions. A Alacant Educació permetrà votar a 28 col·legis, quatre d’ells concertats. A Castelló es votarà en 22 col·legis, tots ells públics.

L’abstenció dels pares equival a donar suport al no

Les condicions per a aprovar la jornada intensiva no canvien, doncs es manté l’exigència del 55 % de sís del total del cens de pares i mares. En la pràctica, en prevaler el sí sobre el total del cens en honor de la cerca del major consens, l’abstenció equival a donar suport al no. La gran novetat respecte al curs passat és que la conselleria ha frenat que el col·legi on les famílies no aproven el canvi d’horari puga repetir any rere any la votació, la qual cosa fractura la comunitat escolar. Ara, tant si s’aprova o no la modificació de la jornada escolar, no es podrà repetir la votació fins a transcorreguts tres cursos.

El 26 d’abril es produirà la remissió dels resultats de l’escrutini de la consulta a les famílies sobre l’adopció del Pla específic d’organització de la jornada escolar a la Direcció general de Política Educativa. Amb açò, abans que dijous que ve 17 de maig s’òbriga el període d’admissió de l’alumnat per al pròxim curs 2018-9, totes les famílies que busquen col·legi sabran quin tipus de jornada escolar oferirà a partir de setembre cada centre.

Les famílies han de saber que els col·legis amb jornada intensiva estan obligats oferir una hora i mitja diària activitats extraescolars per a tots els alumnes, especialment per a aquells xiquets les famílies dels quals no puguen arreplegar-los abans de les 17 hores. Estes han de ser amb caràcter general gratuïtes, però el pròxim curs també podran ser de pagament si així ho acorda el col·legi.
 
Les condicions que ha introduït la conselleria és que si el centre implanta extraescolars de pagament han de ser a un preu màxim per alumne i activitat de 18 euros mensuals. No hauran de tindre caràcter lucratiu. És a dir, que el col·legi solament podrà repercutir a les famílies el cost de l’activitat. A més, no podran excloure cap xiquet o xiqueta «per motius econòmics». Per a complir açò últim, els becaris de menjador estaran exempts del pagament. D’altra banda, el consell escolar de cada centre estudiarà l’extensió de la gratuïtat a l’alumnat no becari que estiga en unes condicions socioeconòmiques desfavorables.

http://val.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2018/04/10/total-162-colegios-votaran-jornada/1702387.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.