La jornada contínua s’imposa en 90 dels 162 centres educatius on s’han fet votacions


La demarcació d’Alacant és la zona on més escoles han canviat la jornada educativa

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha donat aquest dijous les primeres dades de participació i els resultats dels 162 centres educatius que aquest dimecres, 25 d’abril, van fer les votacions per a triar si les escoles adoptaven la jornada contínua. Del total, 28 centres pertanyen a la demarcació d’Alacant; 20, a la de Castelló, i 114, a la de València.

A hores d’ara, Educació compta amb les dades provisionals de 159 centres en què es van fer les votacions dimecres. Queden per verificar provisionalment dos centres de la demarcació de València i un de la demarcació de Castelló.

Aquest dimecres podien exercir el vot fins a 44.170 pares i mares a tot el territori valencià, 8.495 dels quals corresponen a la demarcació d’Alacant; 6.309, a la de Castelló, i 29.366, a la de València. Del total del cens, han participat en el procés de votacions el 70,25% de pares i mares a tot el País Valencià. A la demarcació d’Alacant, el 74,74% dels pares i mares; a la de Castelló, el 76,10%, i a la de València, el 67,70%.

Provisionalment, les famílies de 90 escoles d’Infantil i Primària han decidit, mitjançant consultes, canviar l’horari de la jornada escolar i, per tant, organitzaran la jornada lectiva de manera continuada, mentre que les famílies de 60 centres han decidit no canviar el tipus de jornada.

Pel que fa als resultats per demarcacions, dels 28 centres educatius convocats a la d’Alacant es tenen dades de tots. D’aquests, en 20 centres s’ha votat a favor de la modificació de la jornada escolar i en 8, en contra. A la demarcació de Castelló hi havia 20 centres convocats i es tenen dades de 19. D’aquestos, 9 centres han obtingut el sí a la modificació de l’horari de jornada escolar i 10, el no. A la demarcació de València hi havia 114 centres convocats i es tenen dades de 112. D’aquestos, 61 centres han obtingut el sí a la modificació de l’horari de jornada escolar i 51, el no.

Una vegada coneguts els resultats definitius i atesos els possibles recursos d’alçada, el director general de Política Educativa dictarà, abans del període de matriculació per al pròxim curs, l’autorització o no definitiva del canvi de jornada escolar. Les modificacions es podran aplicar a partir d’octubre, coincidint amb el canvi a l’horari habitual de tot el curs. L’autorització definitiva s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla. L’avaluació es farà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l’alumnat.

Cal recordar que, actualment, en el curs 2017-2018, hi ha 522 centres que apliquen la jornada contínua. D’aquests, 341 pertanyen a la demarcació d’Alacant; 44, a la de Castelló, i 137, a la de València.

https://www.diarilaveu.com/noticia/81378/resultats-jornada-continua-educacio-2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.