El Suprem ordena al TSJ que deixe de jutjar el Decret de Plurilingüisme perquè ja està derogat


La Generalitat interpreta del pronunciament del tribunal que els magistrats valencians no haurien d’haver continuat amb el procediment judicial perquè la normativa era inexistent

El Tribunal Suprem ha esmenat la decisió del Tribunal Superior de Justícia d’anul·lar parcialment el Decret 9/2017 de Plurilingüisme, una normativa que es trobava derogada en el moment de la resolució.

D’aquesta manera, amb la providència emesa pel Suprem, no només corregeix la interpretació del TSJ sinó que també dóna la raó als arguments sostinguts per la Conselleria d’Educació, qui va defensar que la normativa havia estat derogada per la Generalitat i no estava en vigor, segons informa la Generalitat.

La secció quarta del TSJ va emetre una sentència en abril de 2018 on posava en dubte una part del Decret de Plurilingüisme derogat. Diverses associacions de pares i mares catòliques, sindicats conservadors i la Diputació d’Alacant van presentar diversos recursos contra el decret. Aleshores, el tribunal va decidir anul·lar parcialment la normativa, concretament els articles 9.4, 17, 18, 19, 20 i 21, la disposició addicional huitena i els annexos XI i XII del Decret 9/2017 perquè entenia que aquestos preceptes de la norma, que havia sigut suspesa prèviament de manera cautelar pel tribunal, “vulneren la Constitució, són contraris a la legislació nacional i autonòmica i suposen una discriminació del castellà enfront del valencià en les aules”.

La Generalitat, això no obstant, va recorrer contra la decisió argumentant que la normativa estava derogada. Ara, en la seua providència, el Tribunal Suprem estima les consideracions de la Conselleria d’Educació quan assenyala “la pèrdua sobrevinguda de l’objecte processal pel fet d’haver-se derogat el Decret de Plurilingüisme”. A més a més, el criteri del Tribunal Suprem ha estat compartit i acceptat per la Fiscalia. El Suprem, per tant, explicita que des de la derogació del Decret de Plurilingüisme, el 29 de desembre de 2017, es queda sense objecte el litigi.

El govern valencià interpreta que la secció quarta del TSJ hauria d’haver acceptat, des d’eixe moment, totes les peticions d’arxiu que la Generalitat ha formulat en els diferents processos pendents al·legant aquesta causa.

La conselleria ha recordat que actualment el plurilingüisme educatiu està regulat mitjançant la Llei de Plurilingüisme aprovada el 14 de febrer de 2018 a les Corts Valencianes.

https://www.diarilaveu.com/noticia/82905/suprem-plurilinguisme-tsj

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.