Les lluites que venèn

El principal objectiu com a AMPA Pare Jofré no és altre que contribuir, com a mares i pares, i amb la resta de la comunitat educativa, a la defensa d’una educació pública, de qualitat i en valencià per a les nostres filles i fills. Sempre hem pensat, -això és el que ens impulsa com a AMPA-, que la nostra participació activa i implicació reverteix en una millor educació per a les nostres filles i fills i afavoreix que arriben a majors nivells educatius i més sòlids valors com a persones. I és per això que, com sempre, us animem a participar, des de la diversitat, des de les possibilitats de cadascuna, perquè si som més i estem més organitzades podrem assolir aquest objectiu comú que ens uneix.

Però aquests últims anys hem patit un atac sense precedents a aquesta educació pública, de qualitat i en valencià que volem per a les nostres filles i fills. La Llei Wert (LOMCE), les retallades en educació, -28,2 M € menys per habitant en 4 anys al País Valencià-, l’augment de les ràtios a les aules, -que dificulta gestionar la diversitat, solucionar conflictes o tutoritzar l’aprenentatge, etc … -, els impagaments de les despeses de funcionament als centres, la reducció de beques, els entrebancs per al desenvolupament del valencià a les nostres escoles, etc …; ens ha obligat no només a donar suport a la educació de les nostres filles i fills, a continuar participant en activitats lúdiques com el teatre, a la realització de les activitats extraescolars, tan importants per a elles, a gaudir i participar en les nostres festes (Sant Pere Nolasc, el 9 d’octubre, la fi del curs, etc …); sinó també a eixir als carrers del nostre poble, -com vam fer el 27 de gener del 2012-, i de València, en la històrica mobilització del 30 de maig del 2012, al costat de tot el sector educatiu. A sumar-nos al professorat que durant mesos, tots els dijous, es van plantar davant de les portes de la nostra escola per demandar que pagaren els deutes que mantenien amb ella. A mobilitzar any rere any a la Trobada d’Escoles en Valencià reivindicant i donant suport l’ús i ensenyament del valencià. Amb l’excusa de la crisi econòmica han tractat de desmantellar l’escola pública i en valencià, però no ho han aconseguit.

I no ho han aconseguit perquè sabíem, érem conscients, que ens jugàvem molt, que no podien mercantilitzar l’educació de les nostres filles i fills, perquè sabem de la importància de tenir una educació de qualitat, que aquesta és condició sine qua non per a un futur millor per a elles.

I avui, que ens trobem en temps de canvis i mudances, seguim apostant per aquesta mateixa escola pública, gratuïta, de qualitat i en valencià que ajude a millorar les possibilitats de desenvolupament de les xiquetes i xiquets; mantenint vincles de comunicació entre el col·legi i les famílies, impulsant i col·laborant en les activitats educatives, culturals, esportives i lúdiques que s’organitzen a l’escola, però també sense oblidar que hem de seguir reivindicant una millor educació per a les nostres filles i fills. I per això, cal recuperar tot allò que ens han tret en aquests anys, emplaçant, per tant, a les noves autoritats a complir el que en els seus programes electorals van proposar i per al que van ser elegits. Si és així comptaran amb nosaltres.

Com expliquen avui, novament, compromesos i implicats, en aquesta ocasió com a amfitrions, al costat de la nostra escola, del CEIP Guillem d’Entença i de l’IES, en aquesta festa reivindicativa que com cada any impulsa Escola Valenciana. El nostre agraïment a totes i tots els que amb la seva dedicació i esforç han fet possible que aquesta primavera de 2016 es celebre al Puig, coincidint a més a més amb el 75 Aniversari del CEIP Pare Jofré, la XXIX Trobada d’Escoles en Valencià.

Marise J. R. A. Fonseca. Secretària, AMPA Pare Jofré. Abril 2016

https://www.escolavalenciana.com/arxiu/upload/tornallom2016.pdf