Perquè participar?

Podem considerar que el temps invertit en els nostres fills és una pèrdua de temps? No, definitivament no…mantenim el nostre propòsit, que AMPA Pare Jofré sigua el punt de trobada de tots els pares i mares dels i les alumnes del Col·legi.

Tenim veu i vot per millorar la qualitat del centre escolar mitjançant moltes i diverses accions:

  • Participació: promovent la col·laboració d’altres pares i mares, participant al Consell Escolar del centre i en les seves comissions, defensant la qualitat de l’educació, intervenint en el control i gestió del centre, tenint una presència activa en actes culturals i esportius tant del centre com de l’entorn.
  • Suport general: recollint recursos per materials, infraestructures, etc que l’escola requereixi millorar, etc.

Han estat anys de retallades injustes que han afectat a l’educació pública, de qualitat i en valencià que volem per a les nostres filles i fills. Per això, des de l’AMPA hem treballat i ens hem mobilitzat al costat del professorat, el personal laboral i la societat en el seu conjunt per canviar aquesta política de retallades a l’educació.

Volem destacar

“El que participa… guanya. Guanya en desenvolupament personal, en maduresa, en capacitat de relacionar-se amb els altres i també en eficàcia, perquè és capaç de dur a terme, en col·laboració amb uns altres, molt del que es proposa…. Participar no és una pesada càrrega ni alguna cosa avorrida té una mica d’aventura que ens empeny a gaudir”

Antonio Chazarra y Concepción Nieto “Quien participa, gana” (Cuaderno 8: educación, participación y democracia de la colección tema de Escuela de Padres y Madres de CEAPA)

CITES DE MARES

“!POR UNA ESCUELA PARTICIPATIVA!: Es la vía para la transformación y (des)construcción desde una perspectiva acción-participativa”

Nuestros valores muestran lo que somos y están detrás de las decisiones que tomamos y las conductas que adoptamos como personas. […] Los valores se aprenden, se fomentan y se practican. […] como personas comprometidas con el centro, con sus actividades y con unos valores que queremos que nuestras hijas e hijos incorporen en su desarrollo personal y educativo, apostamos activamente por una educación desde la participación, la cooperación, la comunicación y la vivencia misma de nuestra escuela. […]

https://ampaparejofreblog.wordpress.com/2018/03/14/por-una-escuela-participativa-creo-que-es-la-via-para-la-transformacion-y-desconstruccion-desde-una-perspectiva-accion-participativa/

Marise J. R. A. Fonseca


Soc mare de dos xiquets d´este centre. Crec que, per aconseguir per als nostres fills una educació de la millor qualitat possible, és necessari que nosaltres els pares estiguem presents al Consell Escolar.

Defendre una escola pública, participativa, igualitària, amb sentit comú, anar cap avant i mai cap arrere…

Els nostres fills s´ho mereixen.”

Amelia Fernández


“Ser participe del món educatiu de la meua filla i el meu fill …que no és poc; Dels processos i canvis que repercuteixen en un dels pilars de la infància, l’educació….

Com una mare més… Tenir veu en allò que afecta a la formació dels nostres fills! No ens pot ser igual el sistema educatiu que s’implante.” 

Teresa Gimeno Salvador


“Com a mare i professional de l’educació és necessària la participació activa en l’escola, ja que entenc l’escola com a espai fonamental de formació i de cohesió social, en la que no podem deixar que els nostres fills patisquen les conseqüències de l’actual crisi política, econòmica i social.

Hem de lluitar per l’educació que volem per als nostres fills, pública i de qualitat.”

Esther Nebot Díaz


Es la nostra tasca de ser nosaltres protagonistes de l’educació dels nostres fills i filles.

  • Perquè quan les famílies prenen part en les activitats del centre i de la comunitat educativa, els ­ fills i ­filles van més a gust a l’escola i estudien amb més ganes.
  •  Perquè és positiu que tots vetllin per la qualitat de l’educació dels ­fills i filles.
  •  Perquè podràs conèixer i compartir amb altres pares i mares les teues inquietuds i propostes i també ajudar-nos mútuament.
  • Perquè podràs conèixer i entendre com funciona l’escola, el sistema educatiu i la comunitat educativa.
  • Perquè tota la comunitat educativa podrà conèixer la diversitat cultural i lingüística de l’escola.

 

Més informació en: https://ampaparejofreblog.wordpress.com/participacio/