Contes

  • Cuentos para coeducar. Fomenta el diàleg sobre la coeducació a casa. Per treballar amb nenes i nens de 6 a 12 anys.

http://www.inmujer.gob.es/ca/areasTematicas/educacion/programas/docs/CeapaCuentosCoeducar.pdf

  • El alma de los cuentos : los cuentos como generadores de actitudes y comportamientos igualitario

Orientacions que permeten analitzar, seleccionar i crear cooperativament contes infantils des de la perspectiva de gènere, així com realitzar activitats coeducatives a partir de les quals puga transmetre a l’alumnat models igualitaris.

https://web.ua.es/es/unidad-igualdad/secundando-la-igualdad/documentos/actua/educacion-infantil/el-alma-de-los-cuentos.pdf

  • El projecte Contes Familiars naix de la necessitat d’oferir als xiquets i xiquetes una varietat de contes on puguen sentir-se identificats/des en la diversitat de les famílies actuals. (Autors:  Antònia Cardona Gavilà i Natàlia Ferrús Blasco.Il·lustradora és Alba Bla)

La col·lecció consta de 6 contes on els quals un/a xiquet/a és el/la protagonista que narra un dia qualsevol de la seua quotidianitat. Cada un/a d’ells/es té una família diferent i apareix en el conte com a part important en la seua vida emocional i afectiva.

Els títols de la col·lecció són:
1.Tinc dos mares
2.Tinc un pare i una mare
3.Tinc una mare
4.Tinc dos pares
5.Tinc dos famílies
6.El dia de la família

Els contes van dirigits a un públic d´infants de 0 a 8 anys. Per llegir-los en família, a l´escola, i també per a primers lectors/es. Els contes no són aïllats; el fil conductor de la col·lecció és l´escola i en concret la classe del mestre Serafí on van tots les protagonistes. Al llarg dels contes i de manera transversal apareixen temes referents a la cultura, la música, el teatre, l’ús de la bicicleta …

La col·lecció acaba en un últim conte on es celebra a l’escola un dia de festa: “El dia de la família”. Un dia molt especial on caben totes les famílies sense distinció de cap tipus. Un dia on hi ha molt que celebrar.

https://www.verkami.com/locale/es/projects/16247-contes-familiars

facebook.com/contesfamiliars
facebook.com/albablaworks