Educació ultima amb Lambda un acord per a previndre la lgtbifòbia als centres educatius


El pla preveu formar i assessorar els docents en diversitat

La Conselleria d’Educació està ultimant un acord de col·laboració amb el col·lectiu Lambda per a contribuir a la prevenció de la lgtbifòbia en els centres educatius i a la formació i assessorament sobre diversitat.

La iniciativa, que es preveu que es pose en marxa enguany, té entre els seus objectius “assessorar els equips directius i el professorat dels centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics en l’aplicació del protocol d’acompanyament a la identitat de gènere, en casos d’assetjament motivats per lgtbifòbia i en matèria de diversitat sexual, familiar i de gènere”, han avançat a Europa Press des de l’administració educativa.

Per a això, es realitzaran tallers sobre diversitat sexual, familiar i de gènere adreçats a l’alumnat dels centres que el sol·liciten. També podran demanar aquestes activitats associacions de famílies i el conjunt de la comunitat educativa.

Des de 2016 s’aplica en els centres educatius del País Valencià el Protocol d’Identitat de Gènere per a ajudar els equips directius i els orientadors a tractar qüestions d’identitat i intersexualitat com a “opcions socials normalitzades i per a frenar possibles casos de bullying”.

Això inclou diverses accions concretes, com ara adequar la documentació administrativa del centre docent d’acord amb el nom i el gènere amb el qual se senta identificat l’alumne o alumna; que la comunitat educativa es dirigisca a ell o a ella per l’adscripció triada i que es garantisca la llibertat en la vestimenta.

El protocol també es refereix a l’ús de les instal·lacions perquè aquestes puguen ser utilitzades segons la identitat de gènere expressada. La gestió de tots aquestos temes la duen a terme els coordinadors d’Igualtat i Convivència dels centres educatius al costat de les corresponents direccions.

Sobre aquesta qüestió, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat, en declaracions a Europa Press, la “importància d’aconseguir la igualtat” també a l’escola.

En aquest sentit, ha emfatitzat la posada en marxa de mesures impulsades des del seu departament, com ara el Pla de Coeducació, els patis coeducatius i les jornades de formació; tot això, ha asseverat, per a aconseguir el trànsit “des d’unes aules mixtes a unes igualitàries”.

https://www.diarilaveu.com/noticia/87151/educacio-lambda-acord-previndre-lgtbifobia-centres-educatius

http://www.ceice.gva.es/ca/web/convivencia-educacion/protocolos

Pla de Coeducació

http://www.ceice.gva.es/documents/161634256/165603089/Pla+Director+de+Coeducaci%C3%B3/41bf1d73-e9c9-4589-9f4c-bdab09fe0fcb

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.