FAPA-València dóna suport a la vaga del 26 d’octubre contra les revàlides


La Federació majoritària d’AMPA de l’escola pública diu no a les revàlides de la LOMCE perquè minven la igualtat d’oportunitats de l’alumnat

La Federació d’Associacions de pares i mares d’alumnes de València (FAPA-València) ha anunciat este matí el seu suport a la convocatòria de vaga per part del Sindicat d’Estudiants i a la qual s’han sumat els pares i mares de la Confederació Estatal d’AMPA (CEAPA).

Per això animarà a les seues AMPA a secundar la vaga i demanarà als pares i mares que no porten als seus fills al col·legi com a protesta d’un sistema d’avaluació de l’alumnat que no millora la qualitat dels sistema educatiu, al contrari, minva la igualtat d’oportunitats de l’alumnat i els aparta del sistema educatiu, promovent la competitivitat davant el cooperativisme.

Les revàlides tenen com a objectiu la publicació d’un rànking de centres d’acord a les qualificacions obtingudes en base a les proves, on es pretén valorar el nivell educatiu però sense tenir en compte el context social i econòmic de l’alumnat i de l’entorn on s’educa, ni molt menys els recursos de cada centre. Per tant condicionen a les famílies a l’elecció de centre en funció dels resultats.

“Les revàlides fan una criba directa de l’alumnat, sense valorar quines circumstàncies d’èxit o fracàs l’envolten, no pensen en la qualitat de l’ensenyament sinó en crear guettos d’aprenentatge”, explica el president de FAPA-València, Màrius Fullana.

FAPA-València considera a més que les revàlides no donen solució als problemes diagnosticats, afegint recursos i atenent a les necessitats educatives especials; per tant no responen a les necessitats reals com és complementar l’avaluació continuada de l’alumnat.

Així mateix suposen un retrocés pel que fa als models pedagògics que plantegen les últimes aportacions de la investigació educativa, els quals posen l’èmfasi en els processos d’ensenyament-aprenentatge i l’avaluació contínua, per damunt d’avaluacions puntuals quantitatives.

“Les revàlides deixen fora del sistema educatiu a molt d’alumnat, creant una nova i greu discriminació entre els estudiants”, conclou, Fullana.

Per estes raons pares i mares de l’escola pública fan una crida a secundar la vaga contra les revàlides el pròxim 26 d’octubre i també a donar suport a la concentració contra la LOMQE i les revàlides convocada per la Xarxa d’Instituts Valencians el pròxim 7 d’octubre davant Delegació de Govern.

València, 4 d’octubre de 2016

FAPA VALENCIA – nota-premsa-revalides-3-10-16

26octVAGA.jpg

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.